Un nou articol din care speram sa plecati cu informatii folositoare. Iarna este tot mai aproape, iar gradina nu trebuie neglijata. Asa ca hai sa vedem ce-i de facut ca sa pregatim gradina de legume pentru sezonul rece.

Nu e tocmai complicat sa pregatesti gradina de legume pentru iarna, dar sunt anumite reguli care trebuie respectate pentru ca lucrurile sa iasa ca la carte.

1 – Eliberam spatiul de plante sau alte structuri

Asta o sa-ti usureze mult munca pentru ca intr-un fel sau altul „faci curatenie”. Se scot toate radacinile si se taie plantele anuale de la baza tulpinii, iar radaciniile se lasa in pamant.

Daca utilizezi suporti din lemn iti indicam sa-i demontezi.

2 – Curatarea terenului de resturi

Trebuie sa scapi rapid de plantele moarte ramase pe sol. Cel mai indicat e sa folosesti o grebla pentru asta.

3 – Sapa la adancime

Trebuie sa sapi la aproximativ 25-20 cm cu harletul si sa intorci brazdele pe toata suprafata gradinii. Asta te va ajuta sa spargi bulgarii de pamant si sa aerisesti solul. Plus ca ouale daunatorilor o sa fie aduse la suprafata, iar pasarile le vor manca in sezonul rece.

4 – Fertilizarea si tratarea solului

Acest pas este absolut esential. Trebuie sa aplici un strat de ingrasamant fie el organic sau chimic. Acesta va intra in sol, iar in primavara plantele vor beneficia de elemente nutritive.

Toti acesti pasi sunt foarte importanti pentru gradina ta. Speram ca te-a ajutat articolul nostru. Lasa un like pe Facebook – @VivianGarden. Acolo dezbatem subiecte tare interesante din lumea gradinaritului.

Etichete: , , ,
Share

leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *